Sätter ord på tomheten

Trots att vi knappt har pratat på en vecka, finns det inget hellre jag vill göra. Men orden tar slut, tankarna står still och känslorna tar över.

Jag hatar inte dig. Jag älskar dig. Mer än jag någonsin har älskat en annan människa. Jag har inget annat än respekt för dig och den lycka du givit mig. Det jag är ledsen över är misslyckandet. Att jag inte kunde ge dig samma känsla resten av våra liv som jag känner för dig. Det gör så ont att veta att jag gjorde dig besviken när jag bara hade dig i min framtid. Att bo tillsammans, gifta sig, skaffa barn. Allt det är nu borta, och nu står mitt liv stilla. Allt det fanns, nu finns inget.

Och jag kan inte sluta tänka på vad som blev fel. Var det när jag blev arg på dig när du inte förtjänade det. När jag tittade i mobilen lite för mycket eller inte gav dig den uppmärksamhet som du ville ha. Jag ångrar allt det, men samtidigt är det en del av ett långt förhållande. Jag önskar bara att jag visste att det var nog för dig. Att det inte gick att fixa. Att du inte orkade kämpa mer. Att du ville säga de orden som nu ekar i mitt huvud den där dagen för en vecka sedan, och som gjorde att jag aldrig kommer få vaknar upp bredvid dig igen. Pussa dig. Säga att du är vacker.

Jag måste få ur mig det här, för det äter mig inifrån. Och trots det, så vet jag att det inte finns något som du kan säga som får mig att förstå. Ingen fråga jag kan ställa som kan rätta alla fel. För det är för sent och nu måste vi gå vidare. Det kommer ta lång tid. Kanske hela livet. För du var perfekt, även om vi inte var perfekta.

Vad som händer nu vet jag inte. Jag skulle kunna se att det är en ny start. Börja om. Men det vill jag inte. Du var mitt allt.

Jag hatar inte dig. Jag älskar dig.