Dennis 30 år

Hur åren kan gå så fort kan jag bara inte förstå. Men det gör den och nu är du 30 år gammal och det är 20 år sedan du försvann. Ju äldre jag blir desto jobbigare är den här tiden. Inte bara för att det är en tom plats i hjärtat att vi inte kunde växa upp tillsammans eller att mina föräldrar mår så dåligt under den här tiden. Utan för att jag nu börjar förstå hur det måste kännas för dem att leva med sorgen efter dig.

Jag tänker mer och mer på när jag själv får barn. Att spendera hela sitt liv åt någon. Ta hand om, leka med, sova med. Och sen är det borta.

Här om dagen fick jag nästan panik när jag gick hem från tunnelbanan. Panik över att själv få barn och att jag vara livrädd att det här kanske kommer hända mig och mitt barn. Och trots att det inte finns på kartan än och barnet inte ens finns, så kände jag en sån stor sorg över tanken att förlora någon så viktig, för alltid.

Även om jag tänker mycket på Dennis just nu, så är det nog mina föräldrar jag tänker mer på. Hur starka dem var under den tiden och framförallt är idag. Att dem orkade hålla ihop och gå vidare med sina liv. De är verkligen mina största hjältar och inspirationer för att våga skaffa egna barn. Allt dem har gjort för mig ska jag göra för min familj och därmed försöka vara den bästa pappan som ett barn kan ha.

Jag älskar min familj över allt. Min mamma, min pappa och min bror. Som idag fyller 30 och finns alltid med mig.

Grattis Dennis.